torsdag 15. august 2013

Sesongen 2013 til nå

Det er blitt midten av august allerede,men heldigvis er det mye igjen av sesongen. Konkurransene i vinter og på vårparten ble brukt som oppkjøring til VM 24 timers i Nederland i mai. 50 km på bislett i februar på 3.09 var helt greit med tanke på skobytte underveis på grunn av gnagsår og en rar avslutning på løpet fordi tavla som skulle vise hvor mange runder jeg hadde igjen ikke virket..Dermed måtte jeg spørre om jeg var i mål, men fikk beskjed om at jeg hadde en runde igjen. Når jeg starter å løpe igjen roper speakeren "Gjermund, du er i mål". Takk for det.

Barcelona maraton i mars - 2.36, helt ok, slet litt med mageproblemer den siste mila og tapte nok ett-til to minutter på det.
Hamburg maraton i april var en opptur. Dette var siste løp før VM og jeg hadde ingen forhåpninger om noen god tid her. Hadde trent mye mengde i forkant og hadde hatt en 10 milstur seks dager før. Tidlig i løpet kom jeg inn en pulje med ei tysk jente som skulle prøve å kvalifisere seg til VM i Moskva. Da var det bare å henge seg på. Feltet ble tynnet ut etterhvert, og fartsholdere og "bodyguarder" falt av en etter en. Til slutt var det bare meg, henne og en fartsholder igjen. Jeg dro fra to kilometer før mål og kom inn på 2.31.35. Ett sekund bak pers. Herlig! Etter dette ble det oppladning til VM og formen var der den skulle være.

Tre dager før VM våkner jeg med låsning i ryggen for første gang. Takk til Silje Van Der Rest på Løp- og idrettsklinikken i Asker og manuellterapeut Mette De Korte i Lier for fantastisk akutt-hjelp! Men det holdt ikke helt inn i VM. Etter 8 timer måtte jeg få første behandling, så gikk det bra til 15 timer var løpt. Jeg lå veldig godt an til over 250 km halvveis. Passerte 12 timers på cirka 134, og følte det gikk veldig greit. Etter 15 timer ble det forferdelig vondt igjen, og igjen fikk jeg hjelp av Litauens fysio. Det hjalp i halvannen time, så var det slutt. Klarte ike å komme igang igjen etter en matpause og støtteapparatet sa jeg hadde skjent veldig til venstre de siste timene. Det var også gufne værforhold i løpet av døgnet, spesielt på natta med øspøs-regn i mange timer og veldig kaldt, kun noen få plussgrader.

Etter VM ble det litt lett sykling etter noen dagers hvile. Da begynte ryggen å fungere igjen. Så ble det fjellmaraton som endte med den tredje strake seieren på helmaraton. Ultrabirken helgen etter endte med fall og bristet ribbein. Kom til mål som nummer åtte. Men dette satt lenge i, og til og med en måned etter i unionsmaraton kjente jeg det noe, men nå begynte det å slippe taket.Jeg var veldig spent før etappe Bornholm. Dette er uoffisielt nordisk mesterskap i etappeløp. Totalt en maraton på fem dager med etapper fra 5,6 km og opp til 10 km. Etter det som hadde skjedd tidligere i sesongen trodde jeg at jeg var litt bak fjoråret i forhold til "sprintformen", uten at det hadde så mye å si. Dette var en fin gjennomkjøring før Stockholm Ultra uansett. Det skulle vise seg å bli en aldri så liten opptur på Bornholm.

1 kommentar:

 1. Hei.
  Har du lyst til å ha med løpsrelatert innhold fra din blogg på runners.no? Hvis ja, les her: http://bit.ly/runnersno.

  Kort oppsummert:
  Opprett en etikett (categori / feed / label) med navn "runnersno", legg til etiketten på dette innlegget, og meld inn din blogg på runners.no. Alle kommende innlegg, som du merker med "runnersno", vil da automatisk også publiseres på runners.no.

  Mvh. Frode.

  SvarSlett