fredag 18. januar 2013

2012 del 1

Hei dere! Nå har jeg våknet opp fra dvalen her inne. Nå skal det igjen bli mer fart på bloggen. Jeg starter med å oppsumere løpsåret 2012 for min del. Fikk trent brukbart i januar, men februar ble en hektisk måned med kjøp og salg av hus, men fik med meg Bislett 50 k midt oppi alt dette. Hadde ikke ladet opp til dette, og var brukbart fornøyd med tredjeplass og 3.09. Jeg hadde glemt all drikke hjemme og savnet gelene og ringer drinken. Krampene kom den siste mila, og da ble det vanskelig å holde farta. Jeg måtte trampe hælen nedi for hvert steg for at ikke krampene i leggene skulle komme. Mars gikk som planlagt og jeg var i kjempeform før VM 100 km i Italia. Men da ble jeg sylte forkjøla uka før, og det slapp ikke taket i tide. Med dundrende hodepine og rennende nese mesteparten av løpet ble det mye krampetull de siste to milene. Rundt 80 lå jeg an til 7.10, men ble 7.24 med mange krampestopp på slutten. Etter å ha deppet litt, klarte jeg å vri på flisa og var fornøyd med å ha kommet inn på den tiden, med sykdom og så mye trøbbel underveis. Har fortsatt til gode å få full klaff på en 100. En tid under 7 timer er absolutt innen rekkevidde. Så ble det mye luftveisproblemer i mai og juni. NM 100 km måtte droppes, og skogsmaraton kom også for tidlig. Jeg var frisk i en-to uker for så å bli forkjøla igjen, dette holdt på i nesten tre måneder. Maraton i Tromsø og Beitostølen var lyspunkter, og jeg fikk trent brukbart i juli. I slutten av måneden stod Etape Bornholm for tur. Jeg var veldig spent på hva jeg kunne klare på korte løp. Intervalltrening har jeg ikke drevet med på flere år. Det var en strålende uke på Bornholm, men fantstisk vær (litt for varmt å løpe konkurranser i), men moro for unga var det ihvertfall! Første mila gikk på 33.18, og jeg var veldig fornøyd med å bare være 15 sekunder bak Øystein Mørk på sand-etappen på Dueodde. De resterende etappene gikk tungt, men klarte ihvertfall å avansere en plass i sammendraget i det siste løpet. 13. plass sammenlagt og sluttid på 2.25, fem minutter bak Øystein Mørk og nest beste nordmann var jeg godt fornøyd med. Moro med kortere løp også, blir nesten en litt annen idrett enn 100 km og 24 timers. Mer nervøsistet på start på en fem eller tikilometer, men har et mye mer avslappet forhold til disse løpene nå i forhold til hvordan det var når jeg satset på disse distansene. Oplegget jeg hadde for juni, juli og august skulle vise seg å slå veldig positivt ut i september.

2 kommentarer:

  1. Morsomt å lese om løpeåret ditt Gjermund:)
    Ser fra til neste del.

    SvarSlett
  2. I'm not sure why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists. outlook 365 sign in

    SvarSlett