onsdag 16. mars 2011

To par røde sko

Etter at begynnende løpekne/langdistansekne slo ut i full blomst på Bislett for nærmere to uker siden har jeg så smått begynnt å løpe igjen. Siste uke er den daglige halvtimesdosen på mølle økt fra fem til sju kilometer, jeg løper i tre prosent stigning for å avlaste kneet. Godt å være i gang!

En annen ting som virkelig hjelper på humøret er nye sko, og jeg har nettopp fått to par nye.

Asics Speedstar 4 - ultraskoen
Dette er etter min mening Asics beste langløpsko. Den er for tiden fast med på langturer. Jeg brukte den i Brive og har aldri hatt så fine føtter etter en 24-timers som da. Skoen er relativt lett, myk og tilbyr ikke så mye støtte. Passer antagelig best til folk med nøytralt steg. Den er en litt enklere og lettere utgave enn Asics DS Trainer. Det jeg liker aller best med skoen er den myke overdelen helt uten støttelær i forfoten. Ingen sømmer eller stive flater som ofte gir blemmer etter en dags løping. Skoen har sånn sett mange likhetstrekk med klasikkeren Adidas Supernova Light som har gått ut av produksjon. Speedstar har mye tykkere polstring enn det Supernova Light hadde.
Dette er mitt tredje par av Speedstar, denne gangen har jeg gått ned en halv størrelse siden jeg bare skal bruke dem til trening. Skoen sitter veldig bra - anbefales virkelig til mengdetrening, den er god å løpe distanseøkter i også!

276 gram i størrelse 44,5.

Perfekt såle for mølle og veg, ikke noe å satse på i gjørme.

Asics Hyperspeed 4 - en ekte racer
Det siste året har mine letteste sko bestått av de to siste modellene av Asics DS Racer. Modellen endret seg helt i fjor så det er to ganske forskjellige sko. Den nyeste har blitt litt tyngre og er egentlig en solid lettvektsko, så det var med stor forventning Hyperspeed kom i hus. Den skuffet ikke, skoen er skikkelig lett og den tynne overdelen sitter som støpt. Jeg liker også at ganske mye av den lille dempingen er lagt i framfoten.
Om beina føles tunge i Hyperspeed, kan man i allefall ikke skylle på skoene!

Kun 228 gram i størrelse 44,5.

Denne framfoten ser ut til å være bra i skogen også. Bare ikke hullene fylles med stein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar