torsdag 3. mars 2011

Karlstad og bislett. Tiden før og etter

Etter en god treningsperiode var jeg klar for Karlstad. Fra jul og utover ble det noen uker med brukbare mengder: 180, 230, 130, 160, 160 og 195. Det ble desverre altfor mye løping i bane 3 og 4 på den 200 meter lange innendørsbanen i Karlstad. Et par dager før løpet fikk jeg høre at de allikevel ikke skulle ha en egen bane for de raskeste løperne. Jeg prøvde å ikke ha fokus på dette, og var mest opptatt av at det ikke skulle være for varmt i hallen. De fikk åpnet litt opp på en port før start slik at vi fikk inn litt uteluft. Skjemaet til 86 km ble fulgt veldig lenge, og hadde tenkt en tid på rundt 2.52 på første maraton. Det ble 2.52.00. Jeg brukte ingen krefter på å bryte meg frem i indre bane, det hadde vært umulig uansett. Det kom antydninger til kramper etter 3,5 time og farta gikk noe ned. Men fortsatt var jeg godt i rute til å ta norgesrekorden.

Med en time igjen så jeg at det skulle holde hardt, krampene kom og gjorde det vanskelig å løpe skikkelig. Men jeg måtte ikke stoppe opp helt. Jeg prøvde albue meg frem i indre bane den siste timen, men det ble til slutt 500 meter for lite. Dette var tross alt en god sesongstart, selv om det med en gang var litt surt og være så nære rekorden.

Jeg har aldri vært så kjørt i muskulaturen etter et 6 timers løp som etter Karlstad. Mulig det skyldes krappe svinger, el underlag. Egentlig så trodde jeg ikke fikk løpt bislet. Men utenlandsturen vår ble utsatt og da klarte jeg ikke å holde meg unna. Men dette var et bonusløp og jeg hadde ingenting å tape på å prøve. Det var uansett lenge til neste løp.

Men det ble jo til slutt hverken fugl eller fisk, men ihvertfall en god langtur og god treningsøkt. Jeg kjente at formen var bra, og beina holdt seg bra veldig lenge. Jeg ga meg eter 115 km. Da var det to timer og ti minutter igjen av 12 timersløpet...
Jeg må jo innrømme at det var litt surt å miste Norgesrekorden. Mulig det blir Ringerike ultrafestival som blir neste løp. Stiller jeg der så er målet å ta 12 timersrekorden tilbake til Drammen.

Nå blir det noen spesielle uker i og med at vi øker familien fra to til fire i løpet av neste uke. To gutter på 3 og 5 år vinker farvel til India og begynner et nytt liv i Norge. I mitt nye liv er det ihvertfall bra å ha en mølle i huset slik at jeg ikke må ut for å trene.

Jeg er allerede igang med løpinga etter bislett. Noen dager med lett spinning gjorde susen og beina kjennes ok ut. Det blir noen meget rolige turer på mølla med VM på skjermen før jeg stikker avgårde til India på søndag.

2 kommentarer:

  1. Ja, to gode løp ble vel egenetlig 2 x nesten. Det er likevel ikke tvil om at du er i god form, bedre enn på samme tid i fjor. Dersom du satser på Norgesrekorden på Ringerike legger du vel opp til å ta den nordiske rekorden i samme slengen og kanskje også den magiske 150 K grensen (?)Forøvrig blir jo dette bare en parantes i forhold til det å få to gutter i familien, det blir nok både spennende og veldig hyggelig. Masse lykke til begge to og god tur til India.

    SvarSlett
  2. Du har hatt en strålende start på året. Dette lover godt.
    Ha en god tur til India, vi venter talmådig her på bilder. :-D
    Lykke til.

    SvarSlett