tirsdag 4. januar 2011

Hvem sa at mølleløping er kjedelig?Jeg har alltid gjort litt narr av Gjermund for all mølleløpinga hans. Det er sjelden han kommer seg ut, til og med på sommeren. Selv hadde aldri løpt på mølle før høsten 2009, da innså jeg at det ble vanskelig å oppretteholde treningskvaliteten utendørs.

For å teste om mølle var noe å satse på ble det gratistimer på de fleste treningsstudioene i Drammen, og rett før jul investerte jeg i ei brukt mølle, omtrent samme modell som den Gjermund har.
I hele fjor vinter, og nå i høst og vinter har det vært utrolig fint med mølla. Ikke er det kjedelig heller. Løpsfølelsen er underholdning nok i seg selv, men det hjelper jo litt med Spotify eller NRK nett-TV også.

Det er ikke tvil om at mølleløpinga har gitt meg mer fart og bedre steg, så nå er det slutt på mobbing av Gjermund. - Nesten slutt.
For nå er jeg der selv: Løper langtur på mølla selv om det er strålende skiføre og solskinn ute. Ikke bra.

Rett før jul skjedde det imidlertid noe forferdelig, treningsrommet ble fylt med lukten av svidd gummi midt under en godøkt. Jeg ringte Gjermund for å klage min nød, samtalen gikk som følger:

Telefonen ringer - ring-ring-ring
Gjermund: Neimen, goddag
Jon Harald: Det er krise!
Gjermund: Hva, er mølla ødelagt!

Det var den, og det på kvelden lille julaften, noe som resulterte i en skikkelig avslappende jule-langhelg med treningspause og masse god mat. Morgenen tredje juledag ringte jeg Sportsmaster, de rakk ikke komme samme dag, men dukket opp dagen etter og byttet både bånd og plate. Nå går mølla silkemykt igjen!

Sportsmaster fortjener litt ros her på bloggen, for makan til god service skal man lete lenge etter. Jeg kjøpte nemlig nyoverhalt brukt mølle bitte lille julaften 2009. Dessverre feilet den samme dag, men Sportsmaster troppet opp med en ny dagen etter (lille julaften)!
Etter hva jeg har forstått har Gjermund også veldig god erfaring med Sportsmaster. - Nei vi er ikke sponset :-)

3 kommentarer:

 1. Jeg vurderte å kjøpe mølle en gang for 6 års siden, men brukte pengene på en valp i stedet. Så i høst vurderte jeg på nytt å kjøpe mølle, men denne gangen var det Tilda (dattera mi)som hylte at jeg ikke kunne kjøpe mølle! "de er ikke miljøvennlige!"
  Flott da for meg at Bislett er nå så fint og nær både jobb og hjem. :-)

  SvarSlett
 2. Tilda er ei fornuftig jente! Du får hilse og si at jeg synes hun har rett i at kjøp av tredemølle dessverre er en unødvendig ting som gir et større "økologisk fotavtrykk". Men man kan kjøpe brukt slik som jeg gjorde, også går strømmen indirekte til oppvarming av huset. Om man ikke lufter for mye da :-).

  SvarSlett
 3. Nettopp! ;-) Jeg skal fortelle Tilda dette. Men jeg "varmer" opp huset nok som det er allerede.

  SvarSlett