torsdag 20. januar 2011

En treningsuke helt utenom det vanlige

Forrige treningsuke ble en litt anderledes uke. Tredemøllen sto ubrukt i to hele dager. Og det er veldig uvanlig, ihvertfall på denne årstida. Jeg hadde ikke løpt ute siden 3 juledag da jeg var med gjengen som løp fra Sandvika til Ski. Nå var det på tide. Og da Joar (fader Flynn/møbelknottmannen, kjært barn/ultraløper har mange navn)var klar for noen timer på bislett fredag ettermiddag var det bare å pakke sekk og sjekke togtider. Det ble ca 4 timer på Bislett i hyggelig sosialt samvær. Det ble også noen runder alene på slutten slik at jeg fikk fem mil.

Lørdag ble det igjen en maraton på mølle i varrirende fart. Da hadde jeg allerede fått over 160 km og så at jeg kunne få ei uke over 200. Men beina kjentes litt slitne ut og jeg vurderte å gjøre noe annet på søndag. Når jeg etterhvert får opp øya på søndags formiddag ligger en melding på telefon. Det er Stibolten som skal ut på ski, og lurer på om jeg er klar. I helgene er han ofte ferdig med 3 timers langtur før jeg har fått stått opp. Og jeg hadde ingenting klart, så hvis han kunne vente på treigen fra andre sida av by`n så ble jeg med. Det tok sin tid, men jeg fant jo både ski, staver og klær. Men ikke smurning. Og skia så jo ikke ut. Der lå det tjukke lag med et eller annet - muligens blå ekstra og ei fæl ripe som jeg fikk på siste treningsskitur som var for over to år siden. Jon Harald rista på huet når han fikk se skia mine. Han hadde faktisk et ekstra par ski som var ferdigsmurte og da sa jeg ja takk til det.

Det var grått og veldig fuktig i lufta da vi begynte å gå. Det var uvant å gå på ski med bra glid. Jeg kliner vanligvis på noen tjukke lag, og gamper i vei. Da har jeg stort sett spikerfeste, men i nedoverbakkene hadde nesten gått fortere om jeg tok av meg skia. Jon Harald fikk "lurt" meg ut på en litt lengre tur enn det jeg hadde planlagt. Det ble en bra tur og det var deilig å komme seg ut på ski igjen. Jeg endel på ski i vintrene fra 99 til 2006. Men så har det blitt bare løping også på vinteren. Da har jo også resultatene i løp kommet. Men slik som det var nå, tror jeg at utbyttet av en langrennstur var større enn om jeg hadde kvemet meg gjennom 3-4 mil på mølla den dagen. Uvant muskelbruk ble belønnet med skikkelig god gammeldagshamstringskrampe i begge beina den natta. Også var jeg jo rimelig støl på mandag. Men det var fint å være støl på en litt annen måte enn vanlig.

Jeg må til slutt nevne hvordan Joar har blitt møbelknottmannen. Han fikk noen heftige vannbelmmer når vi løp rundt på bislett. Dagen etter var det ikke særlig bedre. Det var da han fant frem et ark med møbelknotter og satte på der det var nødvendig. Limet satt godt og det fungerte fint. Noen løper med fivefingers, andre med møbelknotter...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar