torsdag 2. desember 2010

Årets sesongavslutning

Det var som sagt mye frem og tilbake om jeg skulle stille opp på Bislett eller ikke. Selv om resultatet ble heller begredelig er jeg glad for at jeg forsøkte.

Det er sunt med konkurransetrening, på grunn av:
  • alle forberedelsene før løpet, både mentalt, fysisk og rent praktisk med alt stæsjet man skal ha med eller på seg.
  • presset man legger på seg selv eller føler fra andre.
  • planlegging av løpsopplegg, fart, gåprosent, mat og drikke.
  • samarbeidet med hjelperen og team-medlemmer.
  • selve gjennomføringen med opp og nedturer, justeringer undervegs og signaler fra hode og kropp.
  • restitusjon etter løpet.
I tillegg til alt dette, så gir det masse energi å delta, treffe andre løpere og kanskje det aller morsomste, se hvordan de klarer å kjempe seg frem!

Selve løpet startet litt optimistisk hvor jeg forsøkte å gå mindre enn jeg pleier, det førte til litt for høy fart og etter circa tre timer kunne jeg merke mer enn vanlig i beina. Jeg ble da enig med Gjermund om å redusere farten ved å gå like mye som i tidligere løp. Etter en times tid var beina helt fine igjen. Hele tiden var jeg bekymret for akillesplager, men kjente bare ørlite grann. Utover kvelden mot tolv timer slet jeg mye mer enn vanlig med mat og drikke, det kjentes ikke ut som noen god dag selv om beina fungerte veldig fint. Når jeg i tillegg løp med risiko for å få tilbake sommeren og høstens skade var terskelen for å gi seg lavere.
Etter litt over halvgått løp var det skikkelig nedtur og store problemer med maten. Jeg stoppet hos Mona for å be om nåde, men der var det lite støtte å få, og klar melding: "Ikke snakk om å gi seg på nedtur." - Neivel. Løp nesten en runde til og forsøkte å få ned en siste slurk av havresuppa. Den kom umiddelbart opp igjen og vel så det. Tyve meter senere måtte jeg stoppe nok en gang. - Ved passering var Mona enig: Ingen vits å gå helt i kjelleren for et dårlig resultat og samtidig risikere fortsatt skadeavbrekk.

Kjipt å stå av, men det var riktig beslutning. Nå er det bare å se frem mot ny sesong!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar