lørdag 2. oktober 2010

Marienlyst 6-timers - fin gjeng!

Fra venstre Petter Berntsen, Sharon Broadwell, Erik Nossum, Gjermund Sørstad, Sten Gunnar Hansen, Jon Harald Berge, Marit Bjerknes, Frants Mohr og Kjetil Raaen. Foto: Mona Berge

Det ble en super dag med fine forhold på Marienlyst. Vi startet med to og en halv time på banen før vi tok en ni kilometers runde i elveparken, snudde løpsretningen og fullførte på banen. Etter fire timer var det velfortjent pizza. Alle stod løpet ut. Noen i apeføtter og til og med helt barbeint mot slutten!

En eldre kar stod lenge og kikket på oss og alt utstyret før han spurte om oppvarminga snart var ferdig :-D.

Her er et knippe flotte bilder fra evenementet!

3 kommentarer:

 1. Wow, dette var spennende... og (på en måte) morsomt ;)

  Jeg har aldri prøvd meg på ultraløping før så dette var nytt for meg. (Det lengste jeg har løpt tidligere var en 3,5 times tur i skogen for noen år siden.) Jeg har ikke hatt noen større planer om å prøve det heller, men da jeg fikk invitasjon fra gjengen om denne treningsturen fikk jeg lyst til å bare prøve. Med bilen i nærheten var det hele og veldig udramatisk. Om kroppen skulle begynne å krangle hadde det bare vært å si hadet og kjøre hjem. Noe som var veldig betryggende for å prøve meg frem på et ukjent område.

  I tillegg til ingen erfaring i å løpe så lenge la jeg joggeskoene på hylla i oktober i fjor og løper nå kun i fivefingers (apeføtter). Det innebærer en overgangsfase med å løpe seg inn i ny teknikk og styrke opp understimulert muskulatur. Og det ville ikke være helt utenkelig at dette kun by på utfordringer heller, hehe. Jeg kjente det nesten med en gang bak i nedre del leggene, det er her jeg pleier å kjenne det, men gjerne først etter tre kvarters tid nå for tiden. Det var litt foruroliggende, men det lå bare på det jevne, og ble aldri ille. Etter at vi hadde løpt rundt i Elveparken var jeg ganske gåen i beina, ikke bare i leggene men da og i føttene. Da hadde vi vel løpt ca. 3 timer, og jeg var usikker på hvor lurt det var å fortsette å løpe. Den neste timen løp jeg en del for meg selv og fokuserte på å justere teknikken for å minimere ubehaget, noe som skulle betale seg da jeg ble bedre i beina. Og med noen pizza biter innabords gikk det veldig greit fra time 4 til time 5, med godt mot og greie bein. Men rundt time 5 kjentes det ut som om Jon Harald og Gjermund økte hastigheten litt, eller så begynte jeg å nærme meg mine begrensninger, for jeg ble i hvert fall liggende bak og jobbe hardere enn tidligere. Jeg kjente at jeg ikke kunne holde det tempoet om jeg skulle klare å fullføre, så jeg tok en pause, spente av meg fivefingersene og løp barbeint i eget tempo siste timen. Forskjellen fra fivefingers til barbeint var ikke veldig stor. Kjenner selvfølgelig underlaget bedre, og litt mer slitasje på huden, men fordelen er at foten får pustet mye bedre. Det begynte å bli dårlig klima inne i fivefingersene etter time 4 så det var deilig å få luft på føttene :)

  Takk for supert opplegg!
  Veldig trygt og greit å utforske dette sammen med erfarne og kunnskapsrike folk!

  SvarSlett
 2. Hei!

  Du fullførte på imponerende vis, spesielt med tanke på det du hadde, eller rettere sagt, ikke hadde på beina!
  Og jeg kan berolige med at det var Gjermund og jeg som økte farten etter fem timer og ikke du som møtte veggen. :-)

  Løpe lenge og langt er ikke så farlig som mange tror, men det krever gjerne litt tilvenning.

  Veldig hyggelig at du ble med. Vi regner med å se deg flere ganger utover vinteren ;-)

  SvarSlett
 3. Puh.. det var godt å høre ;)

  Nei, det er visst ikke det...
  Jeg ble selvsagt sliten og lå godt i sofaen på kvelden. Men allerede neste dag merket jeg ikke noe særlig mer enn støle legger. To rolige sykkelturer og tøying gjorde susen og nå, to dager etter, kjenner jeg meg igjen klar for nye utfordringer. (Men jeg tar det rolig i dag og for sikkerhets skyld.)

  Ja, dette fristet til gjentakelse :) Jeg satser på å bli med inntil skisesongen setter inn for fullt. Så tar jeg med meg mine nyervervede ultraløp egenskaper over i skisporet og ser hvordan det slår ut. Det er jeg spent på! :)

  SvarSlett