lørdag 25. september 2010

Oppturer og nedturer

Nå er det flere løp siden jeg har blogget og nå er det virkelig på tide og fortelle litt om mine løp etter sommerferien. Det startet med en maraton på Kongsvinger hvor jeg hadde hatt en ganske normal treningsuke, og hadde ikke ladet opp noe, bortsett fra fri dagen før. Dette skulle være en treningsmaraton med litt frie tøyler. Jeg putta radio i ørene og stilte meg opp på startstreken. Kort tid etter startskuddet var det jeg og Helge Hafsås som var først i løypa. Kroppen kjentes ok ut og jeg bestemte meg for å svare på rykkene til Hafsås. Det kostet ikke så mye å svare og det kjentes bra ut. I motbakkene dro jeg litt på og fikk en liten luke, men han tettet den på flatene. Hele førsterunden (21km) ble rykk og napp løping og nesten litt komisk. Morten Tronbøl var bare litt over halvminuttet bak oss etter halvveis og etter 23 km var igjen tre i teten. Tronbøl virket veldig sterk, og etter 28 km hadde Hafsås sluppet. Vi holdt tempoet brukbart oppe i varmen i Kongsvingers skoger. Etter 38 km fikk Tronbøl kramper, og han måtte stoppe opp litt. Da var det bare å løpe kontrollert inn, og med en Ole Ivars låt på øret kom en liten energi"boost" helt på slutten. Etter noen litt tunge treningsuker var det godt å få en bekreftelse på at formen var stigende.

Helga etter var det Ringeriksmaraton og jeg løp parmaraton sammen med Øystein Mørk. Vi klarte å slå favorittene Robert Hansen og Eirik Nordstrøm som hadde vunnet flere år på rad. I varmt og trykkende sensommervær kom vi inn på 2.32 og vant til slutt med over fem minutter. Mye takket være Øystein som løp en meget sterk etappe etter at jeg hadde slitt mye med mitt løp. Men klarte å kave meg inn på 1.15 tallet og det var godkjent under de rådende forhold.

Romerike 6 timers ble årets første lille nedtur. Lå bra an og kroppen føltes fin, men jeg fikk trøbbel med beina allerde etter 40 km. jeg sto av etter 50 km og tok ingen sjanser. Litt synd jeg måtte gi meg for jeg lå brukbart an til å kinne i være i nærheten av norsk rekord.

Beina kom seg raskt etter noen dager på sykkelen,og neste løp ble Norefjellsløpet. 21 km med 1000 høydemeter og innlagt bakkeløp på 4 km med 50 meter stigning. Løypa var dårlig merket noen steder og det ble altfor vått og glatt for meg. Nedover ble det mye brems og målet ble å komme seg til mål uten skader. Kom inn på 1.55. Anders Aulkand vant på 1.48.

Etter dette har jeg løpt Eggekollen opp og nå er det Oslo maraton imorgen. Formen er ok, men har ikke trent noe særlig maratonspesifikk trening og dette blir et steg på veien mot VM 100 km på Gibraltar 7 november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar